Golvslipning i Båstad

Golvslipning i Båstad

Ett snyggt och praktiskt trägolv är en av de bästa investeringar som du kan göra i din bostad. Men likt andra produkter som tillverkas av naturliga material kan golvet med tiden bli slitet och förlora sin lyster. Vi är proffs på Golvslipning i Båstad och har stor erfarenhet av att slipa trägolv i området. Här berättar vi vilka tecken du bör vara uppmärksam på som kan indikera att det är dags att låta slipa om golvet.

Då bör du boka golvslipning i Båstad genom oss

Undrar du vilken effekt vår golvslipning i Båstad skulle ha för just ditt golv? När du ser ditt trägolv dagligen kan det vara svårt att se hur det sakta men säkert blir allt mer slitet under årens lopp. Men om du tar ett steg tillbaka och betraktar golvet ur ett objektivt perspektiv kommer du att upptäcka slitage och andra brister.

Dessa är de vanligaste skönhetsfläckar, skador och problem som får ditt trägolvs skönhet att falna och har en negativ inverkan på din bostads värde:

  • Fuktskador
  • Repor och håligheter
  • Slitage och missfärgning
  • Smutsbeläggning

Nedan går vi mer i detalj igenom dessa skador – vi förklarar hur de uppstår samt vad du kan göra för att förebygga dem. Om du känner igen ditt golv i någon av nedanstående beskrivningar kan du med fördel kontakta oss angående golvslipning i Båstad!

Fuktskador

Trägolv är särskilt känsliga för temperaturförändringar och fukt. Vid långvarigt torrt inomhusklimat kan glipor uppstå mellan golvbrädorna och fukt kan istället få dem att kupa sig. Risken för fuktskador är förstås som störst i köket samt i våtutrymmen såsom badrum och tvättstuga.

Det mest effektiva sättet att bevara effekten av en golvslipning är att bibehålla en jämn luftfuktighet och temperatur i rummet. I våtutrymmen kan en utsugningsfläkt med fördel användas. Dessutom bör du försöka undvika att fukta golvet i samband med städning och rengöring. Vrid gärna ur din mopp eller trasa för att säkerställa att endast minimalt med vatten kommer i kontakt med golvet. Vi rekommenderar dessutom att du undviker att använda en ångtvätt eller ångmopp.

Repor och håligheter

Även när du beställer professionell golvslipning i Båstad av oss är det viktigt att du skyddar golvet efteråt. Ett trägolv kan nämligen alltid komma till skada. Repor och håligheter kan bland annat orsakas av möbler, högklackade skor samt husdjur med vassa klor.

Det finns vissa åtgärder som du kan vidta för att skydda ditt golv från skador såsom håligheter och repor. Du kan till exempel sätta på möbeltassar på dina möbler för att minska risken för slitage. Om ditt golv nyligen har slipats och behandlats kan det vara en god idé att vänta ett par veckor med att lägga en matta på golvet. Genom att undvika att bära skor inomhus samt hålla eventuella husdjurs klor lagom korta kan du ytterligare minska risken för repor.

Slitage och missfärgning

Ett vanligt problem med trägolv är att det med tiden blir slitet och missfärgad. Detta är en av de vanligaste anledningarna till att våra kunder beställer golvslipning i Båstad med omnejd av oss. Man vill helt enkelt restaurera golvet och ge det ett nytt liv efter att det med tiden har blivit blekare, mörkare eller missfärgat.

Ett trägolv som utsätts för mycket solljus kommer med tiden att få ett slitet och blekt utseende. Golvet kan även missfärgas och åldras om det rengörs med fel sorts rengöringsprodukter.

För att undvika solskada på golvet kan du gärna flytta runt dina mattor med jämna mellanrum. Du kan med fördel även använda persienner, markiser eller gardiner för att skydda ditt golv från starkt solljus.

En annan enkel åtgärd som du kan vidta är att använda rengöringsprodukter och vax som är avsedda för användning på just trägolv. Städa gärna golvet med en dammfri mopp och försök att vara snabb med att torka upp mat- eller vätskespill på golvet.

Smutsbeläggning

Trots att du regelbundet städar och rengör ditt golv kommer en smutsbeläggning obönhörligen att uppstå över tid. Denna beläggning kan i kombination med förändringar i temperatur och luftfuktighet orsaka slitage och fula repor i golvet.

Du kan minimera uppbyggnaden av smuts genom att regelbundet dammsuga samt sopa områden i bostaden med mycket fottrafik med en kvast med mjuka borst eller en mikrofibermopp.

Boka golvslipning i Båstad med omnejd

Börjar ditt golv se allt mer slitet ut? Vänta inte på att skadan förvärras – ring oss idag för att få hjälp att restaurera golvet! Vi specialiserar oss på golvslipning i Båstad med omnejd och kan skaka nytt liv i ditt gamla och slitna trägolv.

Kontakta oss idag för att boka din golvslipning!