Golvslipning i Helsingborg

Golvslipning i Helsingborg

En sak är säker – trägolv kommer alltid vara moderna. Under flera århundraden har de varit den typ av golv som har föredragits i såväl bostäder som i affärslokaler. Detta tack vare deras hållbarhet och förmåga att ge en varm och inbjudande känsla med ett klassiskt men ändå sofistikerat intryck. Men som skånsk bostadsägare kan du emellanåt behöva beställa golvslipning i Helsingborg. För ett trägolv är trots allt inte helt immunt mot skador och slitage.

Skydda ditt trägolv efter vår golvslipning i Helsingborg

Precis som andra slags golv kan ditt trägolv skadas eller bli slitet med tiden. Träet är trots allt ett organiskt material till skillnad från exempelvis vinyl. Dess struktur kan därför komma att brytas ner om det konstant utsätts för fukt eller annan åverkan. Därför är det viktigt att du regelbundet underhåller ditt golv för att bibehålla dess ursprungliga skönhet.

Det finns flera förebyggande åtgärder som du kan vidta för att skydda ditt trägolv. Dessa säkerställer att ditt golv skyddas och att värdet på din bostad inte sjunker om du skulle bestämma dig för att sälja det i framtiden. Det är såklart enklare att sälja ett hem där trägolvet är välskött och vackert än ett där golvet ser slitet och tråkigt ut.

Därför kan du emellanåt behöva slipa ditt golv för att återställa det till sitt toppskick. Vi är specialister på golvslipning i Helsingborg och bistår gärna med vår erfarenhet och expertis. Kontakta oss för att sätta bollen i rullning när du är i behov av att få ditt trägolv slipat!

Så kan du underhålla ditt trägolv och bevara dess skönhet

Ett trägolv gör sig allra bäst när det tillåts försköna utseendet i ditt hem. För att golvet ska kunna göra detta krävs det att du underhåller det samt restaurerar golvet vid behov.

Vi bistår vid behov med golvslipning i Helsingborg. Men efter att vi har slipat ditt golv finns det vissa saker du kan tänka på för att skydda golvet så att ytbehandlingens effekt varar under många år framöver:

  • Skydda golvet från fukt
  • Fyll i håligheter med reparationsvax
  • Dammsug golvet regelbundet
  • Säkerställ att golvet är ytbehandlat

Skydda golvet från fukt

Fukt är en av de största bovarna när ett trägolv tillåts förfalla. Risken för fuktskador är förstås som störst när trägolvet ifråga är beläget i köket. Där golvet nämligen att utsättas för fukt från vasken, diskmaskinen, läckande vitvaror m.m. Vi rekommenderar därför att du skyddar golvet med hjälp av en mjuk gummimatta. Den kan absorbera vatten och annan fukt som annars riskerar att förstöra golvet.

Värt att notera är dock att fukten även kan komma från andra källor. Till exempel kan vattenspill eller otäta fönster fukta golvet. Det är viktigt att du försöker torka upp vätskespill snarast möjligt för att fukten inte ska sjunka in i träet. Om du har trägolv i hallen kan det även vara värt att skydda detta golv med en matta.

Fyll i håligheter med reparationsvax

Färgkritor kan vara skadliga för trägolv men på sätt och vis kan vaxkritor även användas för att skydda golvet. Om ditt golv har håligheter kan du nämligen fylla i dessa med ett särskilt reparationsvax. Du “ritar” då på den yta som ska täckas och använder sedan en hårfön för att med hjälp av varmluft smälta vaxet och fylla i håligheten.

Om håligheterna är mer omfattande kan golvet dock behöva repareras och slipas. Kontakta då oss för att boka golvslipning i Helsingborg!

Dammsug golvet regelbundet

Det kan låta självklart, men genom att dammsuga ditt trägolv regelbundet kan du hålla det i gott skick. Det smuts och damm som samlas i hemmet kan nämligen skrapa golvets yta likt ett sandpapper. Så bara genom att dra fram dammsugaren mellan varven och hålla rent kan du faktiskt förlänga ditt trägolvs livslängd.

Säkerställ att golvet är ytbehandlat

Genom att låta ytbehandla ditt golv ökar du dess hållbarhet. Detta är någonting som vi alltid gör i samband med att vi utför golvslipning i Helsingborg. Men ytbehandlingen kan över tid komprometteras i takt med att golvet utsätts för mycket fottrafik eller fukt. Och när så sker ökar risken för slitage eller skador i golvet.

Därför är det viktigt att du säkerställer att golvet är ytbehandlat och inte slitet. Om du skulle upptäcka att någon del av ditt trägolv är oskyddat bör du låta behandla ytan snarast möjligt. I annat fall riskerar skadan bara att växa i omfattning. Genom att anlita oss får du en fackmannamässigt utförd ytbehandling av ditt trägolv.

Kontakta oss för mer information om golvslipning och för att restaurera eller skydda ditt trägolv!