Parkettläggning i Båstad

Parkettläggning i Båstad

Parkettgolv har en tidlös design och låter dig som bostadsägare välja mellan ett klassiskt utseende eller ett mer modernt sådant. Dessa golv har en speciell look då de består av en mosaik av geometriska former. När vi hjälper dig med parkettläggning i Båstad skapar vi dina drömmars golv med hjälp av fyrkantiga och trekantiga träskivor.

Du kanske undrar var du tidigare har sett parkettgolv? Denna mångsidiga golvlösning förekommer lite varstans – från svenska bostäder och idrottshallar till det storslagna franska slottet i Versailles. Detta säger en hel del om parkettgolvets mångsidighet!

Vi erbjuder parkettläggning i Båstad

En bidragande orsak till att vi anlitas för parkettläggning i Båstad är att skåningar ofta är praktiska av sig. Man uppskattar det faktum att parkettgolv är stilrena, hållbara, anpassningsbara och dessutom enkla att underhålla. Innan du väljer att lägga parkett i din bostad kan du dock vilja sätta dig in i fördelarna med dessa golv.

För att underlätta ditt val av golv går vi här igenom parkettgolvets fördelar. När du har bestämt dig för att du vill ha parkett lagd finns vi här för dig!

Fördelarna med parkettgolv

Det finns många fördelar med att lägga ett parkettgolv i bostaden eller affärslokalen. Nedan går vi igenom några av de främsta anledningarna till att våra kunder väljer att beställa parkettläggning i Båstad.

För att sammanfatta fördelarna så talar detta för parkettgolv:

  • Tidlös estetik
  • Unikhet
  • Gör stora ytor intressanta
  • Hållbarhet
  • Kostnadseffektivitet
  • En hållbar lösning

Tidlös estetik

Då ett parkettgolv består av trä ger det en varm och inbjudande känsla i det utrymme där det läggs. Det breda urvalet av tillgängliga designer med geometriska former har gjort att dessa golv har lagts i flera av de mest spektakulära slotten och palatsen någonsin. Du kan välja mellan flera olika mönster och material samt bestämma dig för antingen ett klassiskt eller ett modernt utseende. Som om detta inte vore nog är det dessutom möjligt att måla golvet.

Trägolv har alltid setts som en bra avvägning mellan komfort och lyx. Därför är det föga förvånande att parkettgolv är vanligt förekommande i såväl bostäder som i hotell runtom i världen.

Är du på jakt efter ett golv med tidlös estetik? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för att diskutera ditt behov av parkettläggning i Båstad!

Unikhet

När du är ute efter ett verkligt unikt golv är parkettgolv en stark kandidat att överväga. Varje enskild golvplatta är nämligen unik. Detta då flera olika material kombineras och sedan skärs upp innan golvet monteras. Du kan anpassa ditt parkettgolv när det kommer till såväl material som mönster och träfärg. Det gör att det ena golvet inte blir det andra likt.

Gör stora ytor intressanta

En annan fördel med att välja parkettläggning i Båstad är att ett parkettgolv kan göra en större yta mer intressant. Om du till exempel har en bostad med en öppen planlösning kan du vilja ge den öppna ytan lite mer karaktär. Då är ett parkettgolv en utmärkt lösning då det tidlösa golvet kan bryta av ytan och ge den en mer intressant estetik. Du kan med fördel välja att lägga parkettgolv i de allra flesta rum i bostaden, inklusive i hallen.

Hållbarhet

Ett parkettgolv är mer stabilt än ett traditionellt trägolv. Anledningen till detta är att parketten består av flera lager av trä som är skurna i 90-gradiga vinklar. Detta gör att träet inte rör sig lika mycket.

Det övre lagret av ett parkettgolv kallas för “slitskiktet”. Det är ett noga utvalt lager som ger golvet en god hållbarhet över tid. De undre lagren absorberar stötar och gör ditt golv väldigt stabilt.

Kostnadseffektivitet

De undre lagren av ett parkettgolv är inte synliga och kan därför tillverkas av mer kostnadseffektiva material än det övre slitskiktet. På så vis blir golvet mer kostnadseffektivt än många andra golvlösningar.

Kontakta oss för att få en uppfattning om kostnaden för parkettläggning i Båstad!

En allergivänlig golvlösning

Heltäckningsmattor och andra textilier kan lätt bli en grogrund för smuts, damm och allergener. Ett parkettgolv å andra sidan är en mer allergivänlig lösning som lämpar sig utmärkt för barnfamiljer och vuxna med allergier. Dessa golv är enkla att hålla rena. Du kan nämligen dammsuga, sopa och moppa trägolvets yta.

Kontakta oss för parkettläggning i Båstad

Sammanfattningsvis vill vi återigen understryka parkettgolvets förträfflighet avseende estetik, hållbarhet och möjlighet till rengöring. Om detta är viktiga faktorer för dig finns det ingen annan typ av golv som kan mäta sig!

Är du i behov av professionell parkettläggning i Båstad med omnejd? Kontakta då oss för att diskutera ditt behov!