Parkettläggning i Helsingborg

Parkettläggning i Helsingborg

När du vill ha ett stiligt och mångsidigt golv bör du anlita oss för parkettläggning i Helsingborg. Parkettgolv är beprövat och omtyckt trägolv med ett klassiskt utseende. Dessa golv kan med fördel kombineras med såväl klassiska som mer moderna designkoncept. De gör sig dessutom lika bra i bostäder som i kommersiella fastigheter.

Anlita oss för parkettläggning i Helsingborg med omnejd

Vi är specialister på parkettläggning i Helsingborg och lägger moderna parkettgolv som är uppbyggda i flera lager. Men dessa golv har en anrik historia och är ett av de mest beprövade trägolven som finns. Parkettgolv har nämligen använts i bostäder och på andra ytor ända sedan romarrikets glansdagar. Den moderna parkettläggning som används idag härstammar dock från Frankrike. Där användes faktiskt denna teknik för att lägga golvet i Ludvig XIV:s palats i Versailles.

När du anlitar oss bli du garanterat nöjd med resultatet – vi lägger alltid våra parkettgolv med ett perfekt slutresultat!

Vad är parkettgolv?

Ett parkettgolv är ett trägolv som består av flera lager. Det övre lagret kallas i facktermer för “slitskikt”. Det är detta lager som är synligt och som du går på. Slitskiktet kan bestå av diverse träslag medan de undre skikten vanligen utgörs av gran eller furu. Ask, bok, björk och ek är andra träslag som är vanligt förekommande i denna typ av golv. Parkettgolv kännetecknas även av det mönster som skapas då man sammanfogar enskilda träbitar eller träblock.

Är parkettgolv moderna?

Vi tror absolut att parkettgolv är moderna och vågar snarare hävda att de aldrig har varit “ute”. Traditionellt sett har beställning av parkettläggning i Helsingborg och andra svenska städer varit något av en statussymbol. Så har även fallet varit i andra europeiska länder, såsom i Frankrike och Italien. Och dessa stiliga trägolv har lyckats bibehålla sin popularitet bland den europeiska eliten ända in i 2000-talet.

Därför är parkettgolv även under 2020-talet en modern favorit och de finns idag tillgängliga i flera olika mönster. Bland de mest populära stilarna inom parkettläggning återfinns följande tre stilar:

  • Chevronparkett – Denna stil kännetecknas av förbehandlade golvbrädor och block med korta ändar. Ändarna skärs i en vinkel och ger därmed en intensiv och livfull design.
  • Fiskbensparkett – Detta är kanske den allra mest populära stilen på parkettgolv. Den var romarnas favorit tack vare sina enkla, rektangulära block och favoriseras av många även vid modern parkettläggning i Helsingborg.
  • Versailles – Detta är en utpräglad fransk stil där en mix av träklossar av olika storlek tillsammans formar ett klassiskt geometriskt mönster. Idag levereras dessa parkettgolv ofta som färdigmonterade plattor vilket ger en snabb och kostnadseffektiv montering.

Kan man måla ett parkettgolv?

Ja, det går att måla ett skadat eller slitet parkettgolv. Hur pass gott resultatet blir beror dock på träets nyans och vilken färg du önskar använda. Generellt sett är det svårare att täcka ett mörkare trägolv med en ljusare färg, såsom vit, ljusgrå eller beige.

De golv som vi lägger i samband med parkettläggning i Helsingborg håller en så pass hög kvalitet att de inte behöver slipas ner och målas om för att underhållas. Så kunde fallet vara tidigare med massiva trägolv, men dagens golvprodukter är mer hållbara. Ofta räcker det att behandla ett mindre område med olja eller lack istället för att restaurera hela golvet.

Varför ska jag välja parkettläggning framför andra golv?

Det finns flera fördelar med att välja ett parkettgolv:

  • Estetik – Ett parkettgolv ger ett klassiskt men samtidigt också modernt utseende. Många kunder som anlitar oss för parkettläggning i Helsingborg föredrar dessa golv just tack vare parkettgolvets tidlöshet och estetik.
  • Hållbarhet – Ett parkettgolv med förbehandlade golvskivor eller träblock håller i regel längre än golv som är tillverkade i andra material.
  • Stabilitet – Moderna parkettgolv består av flera lager av trä som sitter ihop i 90-gradiga vinklar. Detta gör att rörelsen mellan golvskivorna reduceras jämfört med andra sorters trägolv.
  • Kostnadseffektivitet – Ett parkettgolv är ofta ett kostnadseffektivt alternativ. Detta gäller oavsett om du ska lägga golv i din bostad eller i en större kommersiell fastighet.

Behöver du hjälp med parkettläggning i Helsingborg?

Vi erbjuder tjänster inom parkettläggning och parkettslipning. Våra parkettläggare är kompetenta och skickliga när det kommer till att montera nya golv. Vi hjälper dig att lägga nytt trägolv i din bostad som är hållbart och skönt att gå på.

Föredrar du ett parkettgolv med ett klassiskt mönster eller ett lite mer avskalat och modernt trägolv? Oavsett vilken variant du är i behov av står vi till din tjänst!

Kontakta oss för att diskutera just ditt behov av parkettläggning i Helsingborg!