Parkettläggning i Lund

Parkettläggning i Lund

Vi är proffs på parkettläggning i Lund och specialiserar oss på att lägga praktiska och snygga parkettgolv. Dessa golv finns tillgängliga i flera olika stilar, däribland den populära fiskbensparketten. Det stora utbudet av mönster och träslag ger dig stor valfrihet när du ska lägga nytt golv.

Vad gäller designen på ditt parkettgolv sätter egentligen endast din fantasi gränser. Du kan till exempel välja en traditionell och tidlös stil, såsom fiskben, chevron eller Versailles-parkett. Men du har även möjligheten att låta lägga en parkett som har en helt unik design som kan vara mer modern i sitt utförande.

Parkettgolv ett utmärkt val för barnfamiljer

Du som ska välja ett parkettgolv till barnrummet vet att detta val medför vissa utmaningar. För ett golv som ska läggas i ett barns rum behöver uppfylla helt andra krav än vad fallet är vid golvläggning för andra ytor i hemmet.

Vi är specialister på parkettläggning i Lund och lägger parkett i såväl barnrum som i andra delar av bostaden. Låt oss dock belysa parkettgolvets förträfflighet för dig som har mindre barn i hushållet.

Dessa är några av de saker som du bör ha i åtanke när du väljer parkett till ditt barns rum:

 • Barn rör sig ofta mycket på golvet och det bör därför klara en hög fottrafik.
 • Golvet behöver dessutom klara av ett visst mått av slitage, spill och smuts.
 • För att ditt barn ska vara bekväm på golvet bör golvytan dessutom vara varm och inte alltför hård.
 • Golvets översta lager bör även vara allergivänligt genom att inte locka till sig allergener.

Det finns flera olika slags underlag som rent teoretiskt skulle kunna uppfylla dessa krav, såsom laminatgolv, bambugolv och korkgolv. Men det finns dock ytterligare ett golvslag som faktiskt är ett än bättre val än dessa för ett barnrum – parkettgolv!

Fördelarna med att lägga parkettgolv i barnrummet

Att lägga ett parkettgolv i barnrummet har flera fördelar – ett sådant golv är bland annat:

 • Hållbart – Parkettgolv är tåliga och går inte sönder i första taget. Även om golvet skulle repas påverkar det sällan dess vackra utseende. Tack vare träets naturliga textur smälter nämligen repor lätt in och är svåra att upptäcka med blotta ögat. Skulle du trots allt vilja dölja en skada behöver du bara slipa golvet för att få det att se ut som nytt igen!
 • Lätt att rengöra – Om ditt barn skulle råka spilla något på parkettgolvet är det enkelt att rengöra med en fuktad trasa eller dammsugare. Så är dock inte fallet med heltäckningsmattor och andra lösningar.
 • Allergivänligt – Då parkettgolv lätt kan rengöras och inte låter allergener frodas är dessa golv att betrakta som ett allergivänligt alternativ.
 • Miljövänligt – När du anlitar oss för parkettläggning i Lund gör du ett miljömedvetet val. Trägolv är nämligen miljövänliga då de bidrar till att sänka energiförbrukningen och samtidigt är förnybara samt kan energiutvinnas genom förbränning.
 • Bekvämt – Barn leker ofta på golvet barfota. När det är kyligt utomhus är det därför skönt för barnet att kunna gå på ett varmt trägolv.
 • Snyggt – Trägolv ger ofta rum en varm och inbjudande känsla. Dessutom är trä ett material som ofta förknippas med hemtrevlighet och lyx. Parkettgolv tar dock den lyxiga hemtrevligheten till en ny nivå med sina vackra geometriska mönster.
 • Anpassningsbart – Inget parkettgolv är det andra likt – varje golv är unikt med sitt mönster och sin särprägel.
 • Budgetvänligt – Med tanke på alla de fördelar som vi har berört kanske du får intrycket att parkettgolv skulle vara dyra? Så är dock inte fallet utan dessa golv ligger i själva verket på samma prisnivå som andra populära lösningar. När du dessutom tar fördelarna med parkett i beaktande är detta en väldigt smart och budgetvänlig investering till barnrummet!

Låt oss tillgodose ditt behov av parkettläggning i Lund

Parkettgolv kan naturligtvis med fördel läggas i långt fler rum än enbart i barnrummet. Faktum är att dessa golv gör sig lika bra i hallen som i köket, vardagsrummet, sovrummet eller i andra rum. Vi bistår gärna med parkettläggning i Lund oavsett om du vill lägga parkett i hela din bostad eller endast i delar av denna.

Dessa är några av fördelarna med att sätta in en parkett:

 • Samma låga pris som vanliga trägolv.
 • Tidlös estetik och popularitet.
 • Utseendet kan anpassas och möjligheterna att designa golvet begränsas bara av din fantasi.
 • Möjligheten finns att använda flera olika träslag i ett och samma mönster.
 • Enkelt att underhålla.
 • Ökar värdet på din bostad.

Kontakta oss idag och berätta mer av ditt behov av parkettgolv!