Parkettläggning i Malmö

Parkettläggning i Malmö

Gillar du trägolv men vill ha ett utseende som skiljer sig åt från vanliga golvbrädor? Då kan ett parkettgolv vara den optimala lösningen. Vi är proffs på parkettläggning i Malmö och hjälper dig att lägga en snygg parkett med träskivor som bildar ett spännande mosaikmönster.

Vid läggning av parkettgolv är du inte begränsad till enbart en eller två designer. Vi kan hjälpa dig att skapa ett anpassat mönster i golvet som motsvarar din vision. När det kommer till traditionella mönster är chevron, fiskben och Versailles-motiv populära val. Du behöver dock inte känna dig begränsad utan får gärna låta fantasin flöda fritt. Varför inte kombinera flera olika stilar för att skapa en kontrast mellan olika rum?

En vanlig fråga som vi får av våra kunder vid parkettläggning i Malmö är huruvida det är svårt och mödosamt att hålla ett parkettgolv rent och snyggt. Så är dock inte fallet – det är förvånansvärt enkelt att underhålla dessa golv. Sopa bara bort damm och smuts samt dammsug golvet vid behov. Ungefär en gång i månaden kan du med fördel moppa golvet med en rengöringslösning som är anpassad för trägolv. Utöver detta behöver du bara vara uppmärksam på spill för att undvika fuktskador på golvet.

Vi erbjuder professionell och tidlös parkettläggning i Malmö

När du beställer parkettläggning i Malmö av oss behöver du inte oroa dig för att ditt nya golv ska bli omodernt inom ett antal år. Faktum är nämligen att parkettgolv utmärker sig gentemot andra slags golv genom att stå emot tidens tand och bibehålla sitt vackra utseende över tid. En vacker parkett gör sig dessutom väldigt bra i alla bostäder, alldeles oavsett vilken inredningsstil du har valt. Så även om du skulle få för dig att byta ut dina möbler och renovera din bostad, kommer ditt parkettgolv att smälta in sömlöst med din bostadens övriga inredningsdesign.

En  stor fördel med låta lägga ett parkettgolv är att ett sådant golv ser väldigt exklusivt och kostsamt ut. I själva verket är det dock ett prisvärt och kostnadseffektivt val av golv. Så för en förhållandevis modest slant kan du öka värdet på din bostad genom att anlita oss för parkettläggning i Malmö med omnejd.

Du behöver inte heller vara orolig för att golvet skulle vara bräckligt – parkettgolv är robusta trägolv som har en hög hållbarhet och är motståndskraftiga mot slitage. Av denna anledning lämpar sig dessa golv utmärkt för montering i till exempel hallen men även i affärslokaler. De enda ytor i bostaden där du bör överväga ett annat sorts golv är i badrum, tvättstuga och andra våtutrymmen.

Därför är parkettgolv överlägsna andra sorters golv

Som du kanske redan känner till är ett parkettgolv ett trägolv som består av flertalet enskilda träbitar. De olika träbitarna har pressats ihop på ett sådant sätt att de bildar golvbrädor eller block som monteras samman till ett enhetligt golv. En parkett har ofta ett vackert mosaikmönster som ger golvet en unik särprägel.

En gång i tiden var parkettgolv extremt exklusiva och de förekommer därmed i bland annat franska slott, däribland i slottet i Versailles. Tack vare modernt hantverk är parketter numera brett tillgängliga och väldigt populära bland svenska bostadsägare.

Dessa är några av de egenskaper som talar för att du bör konsultera oss för parkettläggning i Malmö:

  • Ett parkettgolv kan vid behov lagas eller restaureras – Om en mindre sektion av golvet skulle skadas kan denna del lätt bytas ut. Dessutom kan hela golvet vid behov restaureras till sitt ursprungliga skick genom golvslipning och lackering.
  • Golvet isolerar mot såväl kyla som värme – Trä är ett material som av naturen har isolerande egenskaper. När du anlitar oss för parkettläggning i Malmö får du därmed ett golv som isolerar mot värmen på sommaren och mot kylan på vintern.
  • En parkett är ett allergivänligt golv – Parkettgolv är allergivänliga golv tack vare att de inte utgör en grogrund för kvalster och andra allergener.
  • Ett miljövänligt och hållbart alternativ – Genom att lägga parkett väljer du ett hållbart alternativ – trä är en av de få resurser på vår planer som är verkligt förnybara.

Låt oss diskutera ditt behov av parkettgolv!

Ska du renovera din bostad och överväger att byta ut golvet därhemma? Har du svårt att hitta ett prisvärt och praktiskt golv som matchar din inredning? Välj då ett golv som inte bara ser väldigt bra ut utan även kan öka värdet på din bostad!

Kontakta oss för att få mer information om våra tjänster inom parkettläggning i Malmö. Våra skickliga parkettläggare hjälper dig att skapa ett unikt parkettgolv som kommer att bestå över många generationer!